Baza wiedzy

Bursztynowy Wowka Miód Lipowy z Porzeczkami

Naturalnie kremowy Wowka Miód Lipowy

Aby odpowiedzieć na to pytanie, najpierw mała dawka wiedzy merytorycznej. Miód naturalny może występować w dwóch konsystencjach, są to patoka i krupiec. Patoka – potocznie zwana miodem lejącym to bardzo popularna i pożądana postać miodu której szukają smakosze miodów i nie tylko, natomiast krupiec – to nieunikniony kolejny etap, który następuje po kilku do kilkudziesięciu dni po wywirowaniu, w zależności od formy przechowywania, bądź jakości miodu (ale o tym w innym artykule). Krupiec bywa zatem uciążliwy, w taki miód ciężko wbić nóż czy łyżeczkę, a jego rozsmarowanie po kawałku świeżego pieczywa jest niemożliwe. Na szczęście od czego jest technologia? Otóż, okazuje się że można miód napowietrzać, co daje fantastyczną kremową konsystencję – więcej przeczytacie o tym w tym artykule. To właśnie taki miód idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, gofra czy naleśnika.

Bursztynowy Lipowy z porzeczkami – z czym to się je?

Większość z Was zna smak miodu lipowego, słodycz, ale i wyczuwalną charakterystyczną ostrość. Niektórzy mówią również o posmaku mięty, jeśli odpowiednio zagłębimy się w odczucia naszych kubków smakowych. Mało? Jak myślicie, co wydarzy się jeśli dodamy do niego kwaskowość czarnej porzeczki? Tego nie da się opisać słowami, spróbujcie sami i dajcie znać w komentarzach jak smakuje eśli kogoś nie przekonuje sam smak, to może warto zastanowić się jak pozytywny wpływ na nasz organizm mają owoce czarnej porzeczki – bogate w witaminę C, biotynę i kwas foliowy, które wspomagają usuwanie toksyn, działają pozytywnie na poziom cholesterolu i chronią wątrobę, a na koniec – opóźniają proces starzenia się. Połączenie niespotykanego wcześniej smaku z istną bombą witaminowo-mineralną to przepis na idealny prezent dla bliskich. Przyjaciele, rodzina, a może zachowaj go dla siebie?

Opublikowano w : Aktualności

Zostaw komentarz

expand_less