Miód na kanapki - słodki dodatek do pieczywa | Sklep Miody Wowka

Miód do chleba

Miód idealny na kanapkę

Miód jest świetnym dodatkiem do pieczywa. Sprawdź nasze propozycje wyjątkowych miodów smakowych, które świetnie komponują się z chlebem i innego rodzaju wypiekami. Perłowy rzepakowy, perłowy z maliną, perłowy z truskawką czy perłowy z porzeczką, to wyróżniające się miody zarówno ze względu na swoją konsystencję (dzięki procesowi kremowania jest maślana), jak i smak. Połączenie owoców z delikatną słodyczą miodu rzepakowego to coś, co pokochasz od pierwszego skosztowania.

Aktywne filtry

  • MIÓD PERŁOWY RZEPAKOWY

    45,00 zł -15% 38,25 zł

    METRYCZKA:

    Gatunek: rzepakowy

    Pochodzenie: Polska, Warmia 

    Konfekcjonowanie: kremowanie 

    Data wirowania: czerwiec 2022

    ZALETY:

    Zastosowanie: do herbaty, na kanapki / gofry / naleśniki

    CECHY FIZYCZNE: 

    Kolor: bardzo jasny, złamana biel

    Konsystencja: kremowa

    Smak: słodki, intensywny, z wyczuwalnym aromatem kwiatów rzepaku

    Dostępny
  • MIÓD PERŁOWY Z PORZECZKĄ

    38,00 zł

    METRYCZKA:

    Gatunek: rzepakowy

    Pochodzenie: Polska, Warmia 

    Konfekcjonowanie: kremowanie 

    Data wirowania: czerwiec 2021

    Dodatek: 2% liofilizowanej czarnej porzeczki

    ZALETY:

    Zastosowanie: na kanapki, placuszki

    CECHY FIZYCZNE: 

    Kolor: ciemnoróżowy

    Konsystencja: kremowa

    Smak: intensywnie porzeczkowy

  • MIÓD PERŁOWY Z TRUSKAWKĄ

    39,90 zł

    METRYCZKA:

    Gatunek: rzepakowy

    Pochodzenie: Polska, Warmia 

    Konfekcjonowanie: kremowanie 

    Data wirowania: czerwiec 2022

    Dodatek: 2 % liofilizowanej truskawki

    ZALETY:

    Zastosowanie: na kanapki, placuszki

    CECHY FIZYCZNE: 

    Kolor: różowy

    Konsystencja: kremowa

    Smak: intensywnie truskawkowy

    Dostępny
  • Miód perłowy z maliną

    39,90 zł

    METRYCZKA:

    Gatunek: rzepakowy

    Pochodzenie: Polska, Warmia 

    Konfekcjonowanie: kremowany

    Data wirowania:

    Dodatek: 2 % liofilizowanych malin

    ZALETY:

    Zastosowanie: na kanapki, placuszki

    CECHY FIZYCZNE: 

    Kolor: różowy

    Konsystencja: kremowa

    Smak: intensywnie malinowy

  • Miód nektarowo-spadziowy

    49,90 zł

    METRYCZKA:

    Gatunek: nektarowo-spadziowy

    Data wirowania: lipiec 2022

    Pochodzenie: Warmia

    Konfekcjonowanie: surowy, na zimno - bez podgrzewania

    ZALETY:

    Przeznaczenie: 

    Zastosowanie spożywcze: kanapki, herbaty

    CECHY FIZYCZNE:

    Kolor : ciemny bursztyn

    Konsystencja: do 6-8 tygodni od wywirowania lejący, następnie kremowy

    Smak: średnio słodki z wyczuwalną nutą kwaskowości

    Dostępny

Kromka świeżego, ulubionego chleba z pobliskiej piekarni w towarzystwie miodu o kremowej konsystencji to pomysł na idealne śniadanie, bądź zdrową przekąskę w ciągu dnia. Już nie musisz wybierać pomiędzy płynnym miodem zakupionym w dyskoncie spożywczym, a tym twardym prosto od pszczelarza, który zgodnie z prawdą stwierdził, że prawdziwy miód musi się krystalizować. Wybierz nasze kremowane miody na kanapki i raz na zawsze zapomnij o rozgrzewaniu miodu na kuchence.

Kremowany miód na kanapki - jak go uzyskać?

Rozgrzany, płynny miód to niekiedy produkt pozbawiony swych drogocennych wartości odżywczych. Przy braku należytej ostrożności i przekroczeniu bezpiecznej temperatury 40 stopni, dochodzi do nieodwracalnej utraty zawartych w miodzie olejków eterycznych i naturalnych substancji aromatycznych, które mają bezpośredni wpływ na nasze doznania zapachowe i smakowe.

Miód w postaci skrystalizowanej nie nadaje się natomiast do rozsmarowywania - porównanie go do kostki masła wyciągniętej z lodówki byłoby jak najbardziej trafne, z tą tylko różnicą, że masło po kilkunastu minutach chętnie będzie układało się na świeżej bułce, a miód niestety nie. Jeśli jednak trafisz na twardy miód, przeczytaj nasz artykuł z bazy wiedzy: „Jak rozpuścić miód”. Przedstawiliśmy tam nasze sposoby na dekrystalizację w warunkach domowych.

Idealny dodatek do każdego pieczywa!

Chleb jasny, ziarnisty, placuszki owsiane bądź mączne, a także gofry i naleśniki – praktycznie każdy Twój wyrób własny, bądź ten pochodzący z osiedlowego sklepiku będzie dobrą bazą dla warstwy maślanego miodu o barwie białej, bądź owocowej. Nie zwlekaj więc i wybierz ten który przemawia do Ciebie najbardziej.