

METRYCZKA: Gatunek: rzepakowy Data wirowania: CZERWIEC 2023 Pochodzenie: Polska, Warmia Konfekcjonowanie: kremowanie |
ZALETY: pozytywny wpływ na prace wątroby, żołądka, oraz przemianę materii Zastosowanie spożywcze: do herbaty, na kanapki / gofry / naleśniki |
|
CECHY FIZYCZNE: Kolor : bardzo jasny, złamana biel Konsystencja: kremowa Smak: słodki, intensywny, z wyczuwalnym aromatem kwiatów rzepaku |
Swoją ogromną popularność miód rzepakowy zawdzięcza nie tylko wyjątkowemu smakowi, ale też cennym składnikom, które zawiera jak potas i magnez.
Poza bogactwem magnezu, potasu czy żelaza, miód rzepakowy zawiera także bor. Polecany jest przede wszystkim osobom których organizm potrzebuje wsparcia i odżywienia. Miód z rzepaku ma bowiem najwyższą zawartość glukozy i aminokwasów. Doskonale sprawdza się też po wysiłku fizycznym i umysłowym. Dzięki obecności witamin z grupy B oraz witamin C i K wspomaga odporność organizmu.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także