

Gatunek: rzepakowy
Pochodzenie: Polska, Warmia
Konfekcjonowanie: kremowanie
Data wirowania: czerwiec 2023
CECHY FIZYCZNE:
Kolor: bardzo jasny, złamana biel
Konsystencja: kremowa
Smak: słodki, intensywny, z wyczuwalnym aromatem kwiatów rzepaku
Zastosowanie: do herbaty, na kanapki / gofry / naleśniki
Swoją ogromną popularność miód rzepakowy zawdzięcza nie tylko wyjątkowemu smakowi, ale też cennym składnikom, które zawiera jak potas i magnez.
Poza bogactwem magnezu, potasu czy żelaza, miód rzepakowy zawiera także bor. Polecany jest przede wszystkim osobom których organizm potrzebuje wsparcia i odżywienia. Miód z rzepaku ma bowiem najwyższą zawartość glukozy i aminokwasów. Doskonale sprawdza się też po wysiłku fizycznym i umysłowym. Dzięki obecności witamin z grupy B oraz witamin C i K wspomaga odporność organizmu.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także