- -10%
Miód gryczano-lipowy
METRYCZKA:
Gatunek: gryczano-lpowy
Pochodzenie: Polska, Warmia
Data wirowania: lipiec 2024
Konfekcjonowanie: surowy, na zimno - bez dekrystalizacji
ZALETY: właściwości zdrowotne, tam gdzie antybiotyk nie daje rady
Zastosowanie: do herbaty
CECHY FIZYCZNE:
Kolor: ciemny,
Konsystencja: kremowa
Smak: intensywny, słodko-ostry
Dzięki rządowej tarczy antyinflacyjnej obowiązuje 0% VAT na podstawowe produkty spożywcze
Miód gryczany i jego właściwości antyoksydacyjne
Miód gryczany z nutą lipy to niezwykłe połączenie dwóch bardzo charakterystycznych miodów. Ostry w smaku miód gryczany został połączony z aromatycznym miodem lipowym. Oba gatunki miodów słyną ze swoich prozdrowotnych właściwości.
Teraz nie musisz się zastanawiać, po który rodzaj miodu sięgnąć, jeżeli pragniesz zwiększyć swoją odporność lub przeciwdziałać chorobie. Wystarczy, że włączysz do codziennej diety Gryczany Miód Wowka :)
Miód gryczany to jeden z najzdrowszych rodzajów miodów wytwarzanych przez pszczoły. Posiada ciemny kolor przywodzący na myśl kolor jesiennych kasztanów oraz intensywny, mocny smak - słodko-ostry, trochę piekący, z wyczuwalnym ziołowym aromatem. Miód gryczany zawiera dużą ilość magnezu, rutyny zwiększającej przyswajalność witaminy C, choliny i żelaza. To miód, który doda sił w okresie rekonwalescencji oraz wzmocni naturalną odporność organizmu.
Miód lipowy to bezsprzecznie numer jeden wśród ulubionych miodów Polaków. Posiada piękny, złocisty kolor oraz słodko-ostry smak, w którym wyraźnie można wyczuć aromat kwitnących kwiatów lipy. Miód lipowy zawiera potas, magnez, chlor, mangan, witaminy z grupy B oraz wiele olejków eterycznych, flawonoidów i garbników.
Zobacz także